Nya broschyren tillgänglig

Bild på den nya broschyren som omfattar samtliga gotländska kooperativ.

Den efterlängtade broschyren för samtliga arbetsintegrerande sociala gotländska kooperativ upphandlades, och trycktes hos Kastås reklam för halvannan månad sedan. Den finns för närvarande tillgänglig hos Coompanion Gotland vid Donnerska huset. Som ni säkert märkt har den även distribuerats lite varstanns och finns till hands bl a på Folkuniversitetet.

Upplagan blev ca 4 000 exemplar och kommer att distribueras till kooperativen inom kort. Broschyren är på många sätt representativ och håller hög kvalitet med avseende på design och visar på ett både personligt och professionellt sätt dessa kooperativ på svenska och engelska. Möjligen förekommer en och annan kråkfot men i det stora hela en mycket bra broschyr som kommer att räcka under lång tid framöver.

En layout som får mig att osökt tänka på en flaska vin. Möjligen kanadensiskt vin, om det nu finns vin i Kanada. Det kan säkerligen broschyrens designer Dwayne Shirley svara för, om nu någon skulle undra. Ett bra utfört hästjobb i alla fall som kommer att representera de arbetsintegrerande sociala gotländska kooperativen helt enligt planerna.

Vidare rollups

Intresset för rollups var till en början ganska skralt från kooperativens sida. Intresset ökade dock allteftersom. Först skulle själva ställningen utgöras av aluminium men efter vidare planering osv. bestämde Coompanion bambu-material istället. Nu har samtliga rollups färdigställts och utprovats. Ställningarna är av bambu och ger en mycket mjukare och mer genuin känsla en den metalliska ställningen. Vad priset ligger på är knappast intressant men vad de kan användas till är mycket mer intressant. Marknaden är ju mycket tung på Gotland. Eller hur, det mullrar av marknader och mässdagar och det är nog bra. Men det gäller att det är kvalitet på grejerna också. Och kvalitet vad gäller mänskliga värderingar, långsiktigt tänkande och hållbar utveckling, det har de gotländska kooperativen väldigt gott om.

FINSAM-dagar representation etc

Planer för FINSAM-dagar, representation etc är under utarbetande. Det finns alltid många alternativ och intressen att styra över och svårt att sia om vilka arbetsintegrerande sociala kooperativ som behöver. Men en sak är säker. En rollups säger mer än 1000 ord. En fjäder i hatten till de kooperativ som kommer att ha tillgång till en sådan.