Coompanion antar utmaning inom cafébranschen

Försäljning av fika i nystartade Caféet Solrosen på Wisbygymnasiet södra.

Coompanion Gotland har startat cafeverksamhet vid Wisbygymnasiet.

Bilden är från det  cafeet Nyfiket.

Vid cafe Nyfiket kan elever på Wisbygymnasiet södra köpa fika eller nyttiga frallor eller youghurt. Anneli Klovsjö som ansvarar för Solrosen planerar även för nya alternativ. Kanske kan baguetter med tonfiskröra eller exempelvis glutenfria kokosbollar behaga eleverna.

Hos Birgitta Bodin och Denise Hägg på cafeerna Hackspetten respektive Väduren finns även frukostpaket, också för diabetiker. Utbildningarna vid Pohlhemsgymnasiet är lite mer fysiskt betungande och därför erbjuds matigare alternativ såsom äggmackor, smörgåsar med korv, salami, youghurt.

Under hösten gjordes en enkätundersökning då eleverna fick tycka till om priser, personal och sortiment. Svaren var mycket positiva, och det är tydligt att man uppskattar det som finns. Vi ser över sortimentet och hoppas att nya smörgåsgrillar ska locka……..