19 oktober 2018

Gotlandssvamp vinnare av Grow Gotland 2018!

Gotlandssvamp, som startade sin svampodling i april 2018, och redan nu fördubblar sina odlingar, vann tävlingen Grow Gotland 2018, som avgjordes under företagardagen den 18:e oktober. Grow Gotland är ett pris som för första gången delades ut i år, med målgrupp  nystartat företag på Gotland.

Övriga finalister var I Heat You, ett företag som tagit fram hjälpmedel för kvinnor med uretrit och Made by Gotland, en samlad website för gotländska formgivares nätförsäljning.

Gotlandssvamp svarade mot alla kriterierna (lönsamhet, lokal förankring, hållbarhet och potential att växa). Juryn var imponerad av hur Almahdi Almohamed hade lyckats kombinera en djup kunskap med enkelhet och ett hållbart cirkulärt tänkande. Att insikten om knappa resurser – vatten – kunde leda fram till en så bra affärsidé, var något som juryn tryckte extra mycket på. Ytterligare en sak som tog juryn med storm: namnet, så självklart, enkelt och totalt omöjligt att missuppfatta. Att ingen annan lagt beslag på det tidigare var lite av en gåta.

När Almahdi träffade Coompanion 2017, började ett samarbete, som vi är mycket glada och stolta över att ha deltagit i.

 

Dela